?

Log in

Big Brother: Online 2

Week Three: POV Results, Power of Veto, Diary Room Entries

9/14/06 05:34 pm - thenunownedgoat - Week Three: POV Results, Power of Veto, Diary Room Entries

Sorry for getting this up so late. People didn't finish it very quickly. When I decided to move on, I got a comment that said, "I'll have to wait till tomorrow to do this, as I'm super busy at work." so I decide to wait. About 25 hours later, I was going to do it, but ran out of time (hey, I need my sleep!). So here it is.


Daniel and Dorsey did not compete in this competition. This leaves Jenn, Jason, Lindsey, and Matt.

(1) True/False: Germany was the first country to establish a retirement-age social security program.
Correct Answer: True
Jason: Correct (1 point)
Jenn: Correct (1 point)
Matt: Correct (1 point)
Lindsey: Incorrect (-1 points)

(2) True/False: Strom Thurmond was the only write-in candidate ever elected to the U.S. Senate.
Correct Answer: True
Jason: Correct (2 points)
Jenn: Incorrect (0 points)
Matt: Correct (2 points)
Lindsey: Incorrect (-2 points)

(3) True/False: Pop singer George Michael’s birth name is Yorgos Kyriatou Panayioutou.
Correct Answer: False (his actual name is "Georgios Kyriacos Panayiotou")
Jason: Correct (3 points)
Jenn: Correct (1 point)
Matt: Incorrect (1 point)
Lindsey: Correct (-1 points)

(4) True/False: French winemakers started putting corks into the necks of their bottles in the 16th century.
Correct Answer: False (it was actually the 17th century)
Jason: Correct (4 points)
Jenn: Correct (2 points)
Matt: Correct (2 points)
Lindsey: Incorrect (-2 points)

(5) True/False: Three Stanley Cup playoff games in National Hockey League history have gone into a sixth overtime.
Correct Answer: False (only two games)
Jason: Incorrect (3 points)
Jenn: Correct (3 points)
Matt: Correct (3 points)
Lindsey: Incorrect (-3 points)

(6) True/False: The “Father of Industrial Design,” Raymond Loewy, fashioned the interior of the Skylab space station.
Correct Answer: True
Jason: Correct (4 points)
Jenn: Correct (4 points)
Matt: Correct (4 points)
Lindsey: Incorrect (-4 points)

(7) True/False: A word that changes in both meaning and pronunciation when it is capitalized is called a capitonym.
Correct Answer: True
Jason: Correct (5 points)
Jenn: Correct (5 points)
Matt: Correct (5 points)
Lindsey: Correct (-3 points)

(8) True/False: For flavoring, the soda-making industry uses 90 percent of the licorice imported into the U.S.
Correct Answer: False (the tabacco industry does)
Jason: Correct (6 points)
Jenn: Incorrect (4 points)
Matt: Correct (6 points)
Lindsey: Correct (-2 points)

(9) True/False: The Baby Boomer generation was born from 1946 to 1964.
Correct Answer: True
Jason: Incorrect (5 points)
Jenn: Correct (5 points)
Matt: Correct (7 points)
Lindsey: Correct (-1 points)

(10) True/False: The USS Arizona was the first U.S. ship to have a FLUSH toilet on board.
Correct Answer: False (the "Monitor" was)
Jason: Incorrect (4 points)
Jenn: Incorrect (4 points)
Matt: Correct (8 points)
Lindsey: Incorrect (-2 points)

(11) True/False: The origins of the word “spandex” are it’s anagram – “expands.”
Correct Answer: True
Jason: Incorrect (3 points)
Jenn: Correct (5 points)
Matt: Incorrect (7 points)
Lindsey: Correct (-1 points)

(12) True/False: The Madagascar dollar is referred to as MAD on the foreign exchange market.
Correct Answer: False (the Moroccan dirham is)
Jason: Incorrect (2 points)
Jenn: Correct (6 points)
Matt: Correct (8 points)
Lindsey: Incorrect (-2 points)

(13) True/False: It is impossible to write the number zero in Roman Numerals.
Correct Answer: True
Jason: Incorrect (1 point)
Jenn: Incorrect (5 points)
Matt: Correct (9 points)
Lindsey: Correct (-1 points)

(14) True/False: Of the 20 post positions at the Kentucky Derby, 11 and 17 have never seen a winner.
Correct Answer: False (17 and 19 have never seen a winner)
Jason: Correct (2 points)
Jenn: Incorrect (4 points)
Matt: Correct (10 points)
Lindsey: Correct (0 points)

(15) True/False: Yahoo! Is the most expensive property on the dot-com version of the Monopoly board game introduced in 2000.
Correct Answer: True
Jason: Correct (3 points)
Jenn: Correct (5 points)
Matt: Correct (11 points)
Lindsey: Incorrect (-1 points)

(16) True/False: After the Statue of Liberty, the tallest statue in the U.S. is the statue of Vulcan, the Roman god of fire and the forge.
Correct Answer: True
Jason: Incorrect (2 points)
Jenn: Incorrect (4 points)
Matt: Correct (12 points)
Lindsey: Correct (0 points)

(17) True/False: In professional golf, a competitor or caddy has five minutes to search for a ball that’s gone astray before it’s considered lost, according to the rules of the U.S. Golf Association.
Correct Answer: True
Jason: Correct (3 points)
Jenn: Correct (5 points)
Matt: Correct (13 points)
Lindsey: Correct (1 point)

(18) True/False: There are 18 stars – representing the 18 states that belonged to the U.S. in 1804, when Sacagawea served as a guide to Lewis and Clark – on the reserve side of the golden Sacagawea one-dollar coin issued by the U.S. in 2000.
Correct Answer: False (there are 17 stars)
Jason: Correct (4 points)
Jenn: Correct (6 points)
Matt: Correct (14 points)
Lindsey: Incorrect (0 points)

(19) True/False: A cryptozoologist studies rumored or mythological animals such as Bigfoot or Yeti.
Correct Answer: True
Jason: Correct (5 points)
Jenn: Correct (7 points)
Matt: Correct (15 points)
Lindsey: Incorrect (-1 points)

(20) True/False: The annual salary of the first Chief Justice of the U.S. Supreme Court was $4,500.
Correct Answer: False (it was $4000)
Jason: Correct (6 points)
Jenn: Incorrect (6 points)
Matt: Correct (16 points)
Lindsey: Incorrect (-2 points)

(Tiebreaker) What is the incredible lifespan of the giant tube worm that lives 1,800 feet below the surface of the Gulf of Mexico?
Correct Answer: 250 years
Because there was no tie, the tiebreaker question is not used.

The final points are...
Lindsey: -2 points
Jason: 6 points
Jenn: 6 points
Matt: 16 points

This makes Matt (matterbuggy) the Power of Veto winner! Congratulations, Matt!






Poll #820940 Week 3: Power of Veto

Matt, which nominee do you wish to use the POV on, if any?

Matt, why?

Matt, if you use the Power of Veto, who do you wish to nominate in Daniel or Lindsey's place?

Matt, why?








HouseGuests, it's now time for the Diary Room entries. By now, you know the drill. All comments are screened, so only I can see them. This guarantees you privacy. So go ahead and speak your mind.

This weeks prompts:
--What did you think about only six people being able to compete in the POV competition, then only four competing?
--If you could have your way, 100%, what would happen next week (HOH, nominations, POV, and eviction)?
--Do you fear anymore twists?
--What is the worst possible thing that could happen for you and your game at this point?
--Who do you trust the most?
Powered by LiveJournal.com